Προπυλενογλυκόλη (Propylen Glycol) 1 Lt
9,50€
Χρησιμοποιείτε στα καλλυντικά γιατί προσελκύει το νερό και λειτουργεί ως ενυδατικό.
Χρησιμοποιείτε στα καλλυντικά γιατί προσελκύει το νερό και λειτουργεί ως ενυδατικό.
Χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των καλλυντικών.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η προπυλενογλυκόλη είναι γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλής (GRAS) και χρησιμοποιείται ως υγραντική ουσία λόγω της υγροσκοπικότητας της(E1520), ως διαλύτης και ως συντηρητικό σε τρόφιμα και προϊόντα καπνού.
Λόγω του μικρού μεγέθους του μορίου της μπορεί να περάσει από την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας και συνήθως χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα για χορήγηση φαρμάκου από το δέρμα καθώς διαταράσσει τη δομή των λιπιδίων της επιδερμίδας και βοηθάει στην καλύτερη αποδέσμευση του φαρμάκου στον οργανισμό.
Προτείνεται όμως, στις κρέμες προσώπου και σώματος η αντικατάστασή της με φυσικότερα υλικά όπως η φυτική γλυκερίνη και η σορβιτόλη οι οποίες και οι δύο είναι φυτικής προέλευσης.
Είναι διαλυτή στο νερό, στην αλκοόλη και στην ακετόνη.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει…
Dowanol DPM
15,00€ – 57,00€Price range: 15,00€ through 57,00€
Glucam™ P-20
12,00€ – 55,00€Price range: 12,00€ through 55,00€Σχετικά προϊόντα
Collagen Marine Bio
9,50€ – 150,00€Price range: 9,50€ through 150,00€
Αμυγδαλέλαιο
6,50€ – 13,00€Price range: 6,50€ through 13,00€
Έλαιο Καλέντουλας
5,00€ – 39,99€Price range: 5,00€ through 39,99€
Έλαιο Μαστίχας
5,99€ – 34,99€Price range: 5,99€ through 34,99€
